Kontrollü atmosfer, soğutma kabininde veya odasında gaz karışımının belirli bir düzene göre ayarlandığı özel bir soğutma yöntemidir. Bu teknik ile ortamın sıcaklık, nem ve hava dolaşımı gibi fiziksel koşulları düzenlenip kontrol edilir. Bu sistem, meyve ve sebze gibi ürünlerin taşınmasında uygulanır ve genellikle oksijenin (O2) düşük, karbondioksitin (CO2) yüksek olduğu bir atmosferle tanımlanır. Bu sayede, ürünlerin ihtiyaçlarına göre ayarlanan atmosfer bileşimi, taşınma süresi boyunca sabit kalır. RFL olarak, soğuk zincir ve soğutmalı taşımacılıkta her müşteri ve yükün gereksinimlerine uyum sağlamak için süreçleri özenle değerlendiriyoruz. Bozulabilir ürünlerin taşınmasında, yolculuk tamamlandığında istenilen sonuca ulaşmak için bu gibi konuların dikkate alınması hayati önem taşır.